We're going down under

Schooldag 1 en 2

Maandag was mijn eerste dag op Roma State College. Sandie mijn host zusje die in hetzelfde jaar als ik zit, ging die dag op een scheikunde reis. Ze had net genoeg tijd om me rond te leiden in de school en me aan al haar vrienden voor te stellen voordat ze weg moest. Gelukkig heeft ze hele leuke vrienden die me alles over de school vertelden, en elke les had ik wel met een van hun en zorgden ze ervoor dat ik niet alleen zat.

Ik moet om 08.40 op school zijn dan hebben we een bijeenkomst en de lessen beginnen om 9 uur. School duurt maar tot 3 uur dus maar een kort dagje. Er zijn 4 lessen per dag en tussen elke les een pauze. De lessen duren 70 minuten.

Mijn school bestaat uit een paar kleine gebouwen en op het moment weet ik nog niet in welke ik moet zijn. Maar dat went heel snel want ik heb altijd les in hetzelfde lokaal. Ik volg de vakken Engels, wiskunde a (lijkt op wiskunde uit de 3e of 4e klas), rechten, aardrijkskunde en vandaag heb ik biologie veranderd in kunst. Ook heb ik een les voorbereiden op de universiteit hier heb ik dus niks aan maar het is verplicht.

Op het moment is het koud in Roma. Vanochtend was het gras bevroren en ik ha mijn jas die bij het uniform hoort nog niet binnen gekregen. Maar gelukkig warmt het op en na 12 uur is het al beter. We zitten altijd buiten in de pauze, ik weet niet hoe het gaat als het regent, maar dat zie ik vanzelf. Bij thuiskomst is het ook erg koud omdat ze hier geen verwarming hebben. Ze hebben wel een kachel maar die is eigenlijk nooit aan.

Sandie is vanavond teruggekomen van haar scheikunde reis en morgen vertrekken we met school naar brisbane, dus wordt vervolgd...

loes (ie)

sommigen hier zeggen loes met een accent en anderen noemen me loesie. Zo stel ik me ook maar voor aan de docenten. Ze hebben niet alleen moeite met mijn voornaam, maar ook mijn achternaam hahaha :)

Henk en ida

Leuk om je bericht te lezen,ha ha gras bevroren,dat is koud en dat zonder jas,
Ook een raar idee dat je naar school gaat terwijl het hier vakantie is,
Succes met alles,klinkt leuk dus je hebt het volgens ons wel naar je zin.

Marscha

Leuk om te lezen! Wat ga je in Brisbane doen? Veel plezier xx

Elina

Haha weer een leuk verhaal Loesie
Veel plezier in Brisbane! X

Jo en Hennie

Loesie, leuk om te lezen hoe jij het allemaal beleeft.
Veel plezier met alle spannende nieuwe dingen!